Waar en wanneer testen op coronavirus? VERSIE 23/11/2020

Beste patiënten,

Vanaf heden is het terug mogelijk voor mensen zonder symptomen om een Covid-19 PCR-test te laten afnemen na een hoogrisicocontact. Dit kan enkel met een code die u via de contact tracers krijgt. Hiermee kan u een afspraak maken in de testcentra in Knesselare of in Eeklo. Afspraken kan je zelf online maken via www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be

Ook in onze praktijk zal dit mogelijk zijn, maar enkel na telefonisch contact. Houd rekening dat onze capaciteit hiervoor beperkt is omdat we voor onze patiënten ook nog de reguliere zorg moeten kunnen aanbieden (zowel covid als niet-covid).

In volgende situaties kan je je ook laten testen (zowel in de testcentra als in de praktijk):

  • Na terugkeer uit een rode zone
  • Voor vertrek naar het buitenland als hiervoor een negatieve test gevraagd wordt (niet terugbetaald)

Let wel op: mensen die wel symptomen hebben die bij covid-19 kunnen passen, kunnen niet van deze functie gebruikmaken. Zij moeten zich zo snel mogelijk isoleren en zo snel mogelijk telefonisch contact opnemen met ons om een afspraak te maken in onze praktijk (of in de weekends via de wachtdienst op het nummer 1733).

Je wordt beschouwd als een “mogelijk geval” van covid-19 bij 1 of meer van de volgende – nieuwe en plots ontstane – symptomen: hoest, kortademigheid, geur- of smaakverlies, pijn op de borst; of 2 of meer van de volgende symptomen: koorts, keelpijn, neusverkoudheid, hoofdpijn, spierpijnen, abnormale vermoeidheid of diarree (let op: bij kinderen jonger dan 6 jaar gelden deze criteria niet). In deze gevallen geven we zo snel mogelijk een afspraak op een veilig moment.

Bij twijfel is het best om ons op te bellen, en hiervoor niet te wachten tot het telefonisch beluurtje over de middag. Ook op andere momenten tijdens weekdagen beantwoorden wij uw vraag of bellen we u zo snel mogelijk terug.

Dank voor uw begrip en bedankt voor jullie inspanningen van de afgelopen én komende maanden,

Dokters Gertjan en Wout

 

Waar en wanneer testen op coronavirus? VERSIE 23/11/2020