Veilig communiceren via Helena

Beste patiënten,

In deze tijden moeten wij ons als huisartsen ook houden aan de strenge regels door fysiek contact, ook met patiënten, tot een minimum te beperken. Natuurlijk is het nog belangrijk dat onze patiënten noodzakelijke voorschriften en andere documenten kunnen ontvangen. Dit gebeurt nu vaak via e-mail, maar dat is strikt genomen niet helemaal veilig en ook niet helemaal in orde met de privacywetgeving, zeker als het om gevoelige gegevens gaat zoals medische informatie.

Naast e-mail is er ook een andere, veilige online manier om voorschriften, samenvattingen van het medisch dossier, en andere documenten te delen tussen arts en patiënt: Helena. Dit bestaat al een tijdje, maar deze crisis is misschien dé gelegenheid om hier meer gebruik van te maken. Het is gratis, eenvoudig te activeren, versleuteld, veilig én eens geactiveerd ook veel gemakkelijker en vlotter dan e-mail.

Als u interesse hebt om u te registreren op Helena, neem dan gerust telefonisch contact op, dan kunnen we dit zo regelen. Alle patiënten die hun globaal medisch dossier bij Dr. De Flou of Dr. Minne hebben staan, kunnen voor activering van Helena en eventuele vragen hierover terecht bij beide artsen.

Veilig communiceren via Helena