Nieuwe patiënten – update november 2023

Om optimale zorgen voor onze patiënten te kunnen blijven garanderen, hebben we beslist om voorwaarden in te voeren waaraan patiënten moeten voldoen als zij zich in onze praktijk willen inschrijven als nieuwe patiënt.

Als u uw Globaal Medisch Dossier (GMD) wenst over te zetten naar deze praktijk, moet u concreet aan 2 voorwaarden voldoen:

  • U woont effectief in Groot-Beernem (postcode 8730: Beernem, Oedelem, Sint-Joris)
  • En u heeft nog geen andere huisarts in de buurt die uw GMD beheert.

Mensen die een andere GMD-houdende huisarts in Beernem hebben vragen wij dus om bij die arts langs te gaan als zij medische hulp nodig hebben. Als de GMD-houdende huisarts niet beschikbaar is, kunnen wij enkel instaan voor vervanging als er in onderling akkoord met die arts effectief naar ons doorverwezen wordt.

De bedoeling van deze regeling is om kwaliteitsvolle zorgen te kunnen blijven garanderen voor onze patiënten. Bovendien worden huisbezoeken buiten deze regio praktisch onhaalbaar. Toch willen wij mensen die in de buurt van de praktijk komen wonen nog de kans geven om zich hier aan te sluiten.

N.B. Deze regels gelden enkel voor nieuwe patiënten. Voor mensen van wie het GMD reeds beheerd wordt in deze praktijk (en die bijvoorbeeld in een buurgemeente wonen), verandert er niets. Ook voor mensen wiens partner of familielid die onder hetzelfde dak woont al het GMD in onze praktijk heeft staan, kunnen wij een uitzondering op deze regels toestaan.

Bedankt voor uw begrip.

Namens dokters Gertjan De Flou, Wout Minne en Marzia Verhaeghe

Nieuwe patiënten – update november 2023