Niet op afspraak zonder verwittigen

Geachte patiënten

Wij vinden het een vorm van respect dat u op voorhand iets laat weten wanneer u niet op een afspraak bij de dokter aanwezig kan zijn.

Op die manier kan op dat tijdstip een andere patiënt worden verder geholpen.

Jammer genoeg komen steeds vaker patiënten niet opdagen op hun afspraak zonder te verwittigen.

Om dit te ontmoedigen en wachttijden voor het maken van een afspraak niet nodeloos langer te maken, zullen wij vanaf nu ter compensatie de consultatie toch aanrekenen wanneer u niet op afspraak bent zonder te verwittigen. Deze maatregel is van toepassing voor afspraken bij alle medewerkers in de praktijk. Voor deze compensatie zal u een factuur ontvangen. Uiteraard zal deze compensatie niet terugbetaald worden door uw mutualiteit! Totdat deze compensatie betaald wordt, zal uw toegang tot de online agenda voor het maken van afspraken geblokkeerd worden. Als dit meermaals voorvalt kan u gevraagd worden een andere huisarts of zorgverlener te zoeken.

Concreet betekent dit dat u uiterlijk 2 uur op voorhand iets laat weten wanneer u niet aanwezig kan zijn op een afspraak. Ook als u door overmacht (bv. file) minder dan 2 uur op voorhand kan laten weten dat u er niet kan zijn vinden wij het fijn dat u ons even belt (ook als uw afspraak ’s morgens vroeg is en u dus niet ruim 2 uur op voorhand kan bellen).

Bedankt voor jullie medewerking!

Huisartsenpraktijk De Statie

Niet op afspraak zonder verwittigen