COVID-19: belangrijke info van uw huisarts

Beste patiënten van Huisartsenpraktijk De Statie in Beernem,

 

Het is ondertussen zeven maanden geleden dat ons land in lockdown ging omwille van COVID-19. Hoewel we dus al een lange tijd met dit virus samenleven, merken we bij patiënten dat er nog steeds veel onduidelijkheden zijn rond het virus, de mogelijke symptomen, en de bijhorende quarantaine- en isolatiemaatregelen. De steeds veranderende maatregelen en soms onduidelijke communicatie in de media maken het er niet gemakkelijker op. Zeker in deze tijden waarin de ziekenhuisopnames snel stijgen hopen we daarom dat deze mail meer duidelijkheid zal brengen.

Via deze link vindt u een handig overzicht, opgesteld door de huisartsenvereniging Domus Medica, met onder andere:

  • Hoe u kan weten of u mogelijk besmet bent met het coronavirus
  • Wat u moet doen als u mogelijk besmet bent
  • Wat u moet doen als iemand uit uw omgeving (mogelijk) besmet is
  • In welke gevallen u getest moet worden
  • Wat quarantaine en isolatie inhouden en wat het verschil is tussen de twee

Het belangrijkste advies blijft: als u verkouden of grieperig bent, blijf dan thuis en bel ons zo snel mogelijk op. Zonder test kan je niet zeker weten of het een gewone verkoudheid is of toch corona. Lang niet iedereen die COVID-19 heeft, heeft ook koorts. Ook al ben je zelf niet zo ziek, je kan mogelijk wel de epidemie in gang houden en anderen in gevaar brengen.

Als u getest moet worden (bv. bij hoest of andere symptomen), kunnen we dit tegenwoordig in de praktijk organiseren. Maak hiervoor telefonisch een afspraak. We plannen dit in op een manier dat andere patiënten niet in gevaar komen. In het weekend kan dit via de wachtdienst. Meer info hierover vind je op www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be

Verder blijft de praktijk open en kan u (als u geen symptomen hebt of niet in quarantaine bent) steeds een afspraak maken voor alle medische zaken die niets met corona te maken hebben. Dit kan ook nog online. Als uw probleem mogelijk dringend is, stel dit dan zeker niet uit! U kan nog steeds veilig naar de praktijk komen of een huisbezoek aanvragen.

We wensen iedereen veel goede moed toe, en een hart onder de riem voor iedereen die verplicht zijn zaak moet sluiten of op een andere manier door deze crisis getroffen wordt. Samen geraken we erdoor.

 

Met vriendelijke groeten

Dokters Gertjan De Flou en Wout Minne

COVID-19: belangrijke info van uw huisarts