Covid-19: moet ik me laten testen? (versie 25/01/2022)

Welke symptomen wijzen mogelijk op corona? Wat is een hoog- of laag-risico-contact? Wanneer quarantaine, wanneer testen? Wat als ik gevaccineerd ben? Wat met kinderen, scholen? Zeer veel vragen met nog meer mogelijke antwoorden. Wij volgen de richtlijnen van Sciensano. Op hun website vind je steeds de meest up-to-date informatie. Bij twijfel kan u ons natuurlijk steeds contacteren.

Er zijn verschillende redenen om een coronatest te laten afnemen. In bepaalde gevallen is dit zeker bij ons in de praktijk mogelijk. Bv. bij symptomen kan er opnieuw online een afspraak gemaakt worden, onder bepaalde voorwaarden. Bij twijfel, bel gerust op. Als er geen symptomen zijn, gebeurt testen bij voorkeur buiten de praktijk. Dit om niet-corona-gerelateerde zorg maximaal te kunnen laten doorgaan.

 • Heeft u symptomen van verkoudheid, griep of luchtweginfectie?
  • Medisch nazicht gewenst? U kan zich zeker bij ons in de praktijk laten nakijken en testen (PCR-test). Maak hiervoor graag, bij voorkeur voor de middag en telefonisch, een afspraak via 050/78 92 40Online afspraken hiervoor zijn opnieuw mogelijk, we vragen echter wel om steeds buiten of in de auto te wachten tot de arts u komt halen. Dit om de patiënten in de wachtzaal te beschermen.
  • Testen kan ook in een testcentrum (volg deze link om een testcode en afspraak te bekomen) of eventueel via een sneltest – géén zelftest! – bij de apotheek.
  • Twijfel je of je mogelijk covid-19 hebt? Doe de SAT test of neem telefonisch contact met ons op.
 • Positieve zelftest? Een code voor PCR-test aanvragen kan via deze link.
 • De regels voor het testen van hoogrisicocontacten zijn recent veranderd. Een PCR test is niet meer nodig als er geen symptomen zijn. Contacteer ons in geval van twijfel. Meer info hier en hier.
 • Weet u niet zeker of en wanneer u getest moet worden? Geraakt u niet meteen aan een code? Neem gerust telefonisch contact op, en wij helpen u zo snel mogelijk verder.
 • Testen voor reizen, na terugkeer van reis of voor evenementen (betalende testen) gebeuren in de testcentra. Volg hiervoor deze link.
Covid-19: moet ik me laten testen? (versie 25/01/2022)